خواص نقره
نوشته شده توسط : ابراهیم زاده

نقره چیست و چه کاربردی دارد؟

 

نقره یک فلز بسیار قابل انعطاف است، به این معنی که می توان آن را به ورقه های نازک و بدون ترک خوردن یا خرد شدن مواد، تبدیل کرد. یک استفاده جالب از نقره قابل انعطاف از صنعت تولید شیرینی های جنوب شرقی آسیا است، جایی که ورق های نقره خالص، ضخامت چند میکرومتر به عنوان پوششی برای شیرینی استفاده می شود و تقریباً ۲۵۰ تن نقره سالانه به این روش خورده می شود.

 

شیمیدانان نقره را به عنوان فلز انتقالی طبقه بندی می کنند. فلزات انتقالی عناصری بین گروه های ۲ و ۱۳ در جدول تناوبی هستند. جدول تناوبی نموداری است که نحوه ارتباط عناصر شیمیایی با یکدیگر را نشان می دهد. بیش از ۴۰ عنصر، همه فلزات، در محدوده فلزات انتقالی قرار دارند.

 

نقره همچنین به عنوان یک فلز گرانبها طبقه بندی می شود. فلزات گرانبها در پوسته زمین زیاد نیستند. آنها جذاب هستند و از نظر شیمیایی بسیار فعال نیستند. این خصوصیات باعث می شود که این فلز در جواهرات، سکه ها و هنر مطلوب باشد. حدود ۵-۶ فلز نزدیک نقره در جدول تناوبی نیز از فلزات گرانبها هستند. اینها شامل طلا، پلاتین، پالادیوم، رودیم و ایندیوم هستند.

 

هزاران سال است که نقره توسط انسان استفاده می شود. این اغلب به عنوان یک عنصر آزاد در طبیعت رخ می دهد. همچنین می توان آن را از سنگ معدن ها بسیار آسان استخراج کرد. این خواص یادگیری در مورد نقره را برای انسانهای اولیه آسان می کند.

کشف و نامگذاری نقره

 

نقره احتمالاً اولین بار پس از طلا و مس کشف شد. طلا و مس اغلب به عنوان عناصر آزاد در طبیعت رخ می دهند. آنها دارای رنگ های بسیار متمایز هستند و همین امر یافتن این فلزات را برای انسان های اولیه آسان می کند.

 

نقره همچنین به عنوان یک فلز آزاد ظاهر می شود، اما بسیار کمتر از طلا یا مس است. در برهه ای از زمان، انسان ها استخراج نقره از سنگ معادن را فرا گرفتند. اما این کشف باید خیلی زود در تاریخ بشر اتفاق افتاده باشد. باستان شناسان (دانشمندانی که تمدن های باستان را مطالعه می کنند) اشیای نقره ای مربوط به حدود ۳۴۰۰ سال قبل از میلاد را در مصر پیدا کرده اند. نقاشی روی قدیمی ترین اهرام نشان داده شده است که مردان با فلز کار می کنند و احتمالاً از سنگ معدن آن، نقره استخراج می کنند.

 

سایر فرهنگ های اولیه نیز از نقره استفاده می کردند. سوابق نوشته شده از هند، این فلز را در حدود ۹۰۰ سال قبل از میلاد توصیف می کند که هنگام ورود اروپایی ها، نقره در قاره آمریکا معمولاً مورد استفاده قرار می گرفت.

 

کتاب مقدس شامل بسیاری از منابع نقره است. از این فلز به عنوان راهی برای پرداخت هزینه اشیا استفاده می شد. همچنین معابد، کاخ ها و دیگر بناهای مهم را تزئین می کرد. کتاب مقدس همچنین شامل بخش هایی است که تولید نقره را توصیف می کند.

 

موارد از فلزاتی مانند مس یا آلومینیوم استفاده می شود زیرا قیمت کمتری دارند.

شکل پذیری نقره

 

نقره همچنین شکل پذیر است، به این معنی که می توان آن را به سیم های نازکی به طول چند متر کشید. طلا قابل انعطاف ترین فلزات است و پس از آن نقره قرار دارد.

 

رسانایی الکتریکی و حرارتی

 

در میان تمام فلزات گرانبها، نقره کارآمدترین هادی برق و انرژی گرمایی است. به همین دلیل، نقره برای نقاط تماس در تمام صفحه های مدار چاپی استفاده می شود و همچنین در هادی های الکتریکی به عنوان پوشش استفاده می شود. صنایع الکترونیک و انرژی خورشیدی تقاضای زیادی برای نقره ایجاد می کنند. خاصیت هدایت حرارتی نقره آن را برای استفاده در سلول های فتوولتائیک در صفحات خورشیدی ضروری می کند. نصب صفحات خورشیدی در سال ۲۰۱۷ با ۲۴ درصد افزایش، تقاضای نقره را افزایش داده است.

 

اکنون دستکش های مخصوصی برای استفاده در تلفن های صفحه لمسی در دسترس است که از الیاف نایلون بافته شده با نقره ساخته شده اند. این دستکش ها از هدایت نقره استفاده می کنند تا اطمینان حاصل شود که برق زیستی حاصل از دست انسان از طریق دستکش های صفحه لمسی نفوذ می کند تا کاربران بتوانند در زمستان دستکش را در فضای باز بپوشند و همچنان از تلفن های هوشمند خود استفاده کنند.

 

اما گاهی اوقات، یک دستگاه الکتریکی آنقدر مهم است که هزینه آن در نظر گرفته نمی شود. به عنوان مثال، دستگاه های الکتریکی در فضاپیماها، ماهواره ها و هواپیماها باید با اطمینان و کارآیی کار کنند. هزینه استفاده از نقره به اندازه هزینه لوازم خانگی مهم نیست. بنابراین از نقره برای سیم کشی برق و اتصالات در این دستگاه ها استفاده می شود.

 

در برخی موارد، آبکاری نقره یک مشکل عملی را حل می کند که در آن نقره گران قیمت بهترین عملکرد را دارد. آبکاری نقره فرآیندی است که طی آن یک لایه بسیار نازک از فلز نقره بر روی فلز دیگری قرار می گیرد. نقره آنقدر قابل انعطاف است که می توان آن را به ورق های نازک تر از یک ورق کاغذ زد. نقره این نازک را می توان روی فلز دیگری قرار داد. سپس فلز دیگر برخی از خصوصیات پوشش نقره را به خود می گیرد. به عنوان مثال، ممکن است به عنوان یک بازتابنده بسیار خوب کار کند زیرا نقره خیلی بازتابنده خوبی است. فرقی نمی کند فلز دوم بازتابنده خوبی باشد یا نه. پوشش نقره ای به عنوان سطح بازتابنده در ترکیب عمل می کند.

 

تقریباً یک پنجم کل نقره تولید شده در محصولات متنوع دیگری مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال، اغلب در آمالگام های دندانی استفاده می شود. آمالگام آلیاژی است که در آن جیوه یکی از فلزات مورد استفاده است. آمالگام های نقره برای پر کردن دندانهای خراب به خوبی عمل می کنند. آنها غیر سمی هستند و به راحتی مواد دیگر را تجزیه و واکنش نمی دهند. نقره همچنین در باتری های تخصصی از جمله باتری های نقره – روی و نقره – کادمیوم استفاده می شود.

 

جریان برق از طریق نقره به راحتی از طریق فلزات دیگر جریان می یابد.

نقره به عنوان کاتالیزور

 

نقره خاصیت کاتالیزوری منحصر به فردی دارد و قادر است اتیلن را به اکسید اتیلن تبدیل کند. چندین ترکیب آلی را می توان از اکسید اتیلن سنتز کرد و این باعث می شود نقره در صنایع شیمیایی بسیار مفید باشد.

 

خواص ضد باکتریایی

 

نقره به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی و کاربرد در صنعت پزشکی شناخته شده است. این ماده به عنوان بخشی از لباس های خاص به منظور جلوگیری از انتشار باکتری ها و ایجاد بوهای نامطبوع استفاده می شود. نقره همچنین به منظور جلوگیری از رشد باکتری، در نوک انگشتان دستکش های مخصوص تولید شده وجود دارد.

 

اثرات سلامتی نقره

 

نقره عنصری ملایم سمی است. وقتی فلز یا ترکیبات آن روی پوست قرار می گیرد، می تواند باعث ایجاد لکه های مایل به آبی شود که به نام آرژیریا یا آرگیروز شناخته می شود. تنفس در گرد و غبار نقره در طولانی مدت می تواند اثرات جدی سلامتی نیز داشته باشد.

 

تراکم نقره

 

نقره فلزی نجیب با تراکم بالا است. تراکم نقره ۱۰.۵ گرم در سانتی متر مکعب است. تراکم بالای نقره تولیدکنندگان سکه نقره جعلی را برای جعل کنندگان دشوار می کند. اگر اندازه سکه مناسب باشد اما از نقره ساخته نشده باشد، تشخیص آن از نظر وزن آسان است. به همین ترتیب، اگر سکه با استفاده از یک فلز پایه در وزن مناسب ساخته شود، اندازه آن نادرست است. همانطور که نقره خالص یک فلز بسیار نرم است. جواهرات اغلب با نقره استرلینگ ساخته می شوند که آلیاژی با ۹۲.۵٪ نقره خالص است و با سایر فلزات اساسی مانند مس، نیکل یا روی مخلوط شده است.

 

خواص نقره برای بدن :

 

بسیاری از خانم ها دوست دارند، بدانند که فواید و مضرات نقره برای زنان چه می باشد؟

 

در واقع باید بدانید که میزان فواید و ضررهای نقره با یکدیگر قابل مقایسه نمی باشند و نمی توان ویژگی منفی خاصی را در رابطه با مصرف این فلز بازگو نمود.

 

– برای کاهش استرس، تندخویی و فشار عصبی می توان از نقره استفاده کرد.

 

– به همراه داشتن انگشتر نقره، گردش خون را بهبود بخشیده و فشار خون را کاهش می دهد.

 

– برای مقابله با حملات قلبی، می توان از انگشتر نقره در دست چپ استفاده نمود.

 

– برخی داروها دارای مقادیری از نقره هستند و بدون آنکه سیستم ایمنی بدن را ضعیف کنند، بسیاری از باکتری ها و عفونت ها را از بین می برند.

 

– رنگ سفید نقره باعث منعکس شدن حدود ۹۰ درصد از نور دریافتی می شود و برخلاف طلا، این فلز تشعشعات نامناسبی ندارد. از همین رو نقره خاصیت آرامش بخشی داشته و استرس را نیز کاهش می دهد





:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 بهمن 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: